22.000 dinara mesečno najdarovitijim studentima

VIDEO K9: 22.000 dinara mesečno dobijaće najdarovitiji studenti, kao podsticaj da se bave naučnim, istraživačkim i kreativnim radom, umetnošću i sportom, prihvaćeno je na današnjoj sednici Saveta za sport i omladinu Novog Sada.

0
54

Članovi Saveta za sport i omladinu su razmatrali Predlog odluke o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu za tekuću školsku godinu.

Cilj saradnje Grada i Fonda je, kako je rečeno, da na sistematski način, finansijskom podrškom podstaknu i stimulišu studente da postižu najbolje rezultate u studiranju i sklonosti da se bave naučnim, istraživačkim i kreativnim radom, umetnošću i sportom.

Predlogom odluke predviđeno je stipendiranje 20 darovitih studenata u iznosu od po 22.000 dinara mesečno tokom dvanaest meseci, počev od oktobra 2023. godine.

Na sednici Saveta je danas razmatran i Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ u prvoj polovini ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.