219 miliona dinara za oštećene škole

VIDEO K9: Predstavnicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine, koje su stradale tokom nevremena prošlog meseca, danas su u Holu Pokrajinske vlade uručeni ugovori o dobijenim sredstvima za saniranje štete.

0
33

Pokrajinska vlada izdvojila je 219 miliona dinara za sanaciju 42 oštećene škole širom Vojvodine koje su stradale tokom nevremena prošlog meseca.

Predsavnicima škola danas su uručeni ugovori za realizaciju ukupno 46 projekata.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, je podsetio i da je Pokrajinska vlada je do sada izdvojila više od 900 miliona dinara za sanaciju štete od nevremena na javnim objektima – 700 miliona dinara kada je reč o direktnim sredstvima koja su već stavljena na raspolaganje gradovima i opštinama.

Cilj je, kakao je rekao Mirović, da do septembra bude otklonjena šteta i da školska godina počne u rekonstruisanim objektima, naglasivši da će jedan deo radova trajati i tokom septembra.

Sredstva za hitne popravke obezbedila je Pokrajinska vlada preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.