“21114 Film-fest” i ovog leta

VIDEO K9: Šesti po redu "21114 Film fest" biće i ovog leta održan na više lokacija u novosadskom Novom naselju, u organizaciji Novog kulturnog naselja.

0
22

“21114 Film Fest” će i ovog leta biti na raspolaganju sugrađanima Novog naselja i posetiocima, a projekcije su planirane na više lokacija u ovom delu grada.

Ulaz će biti slobodan, a organizatori ne sumnjaju da će biti i dobro posećen, s obzirom da su ranija dešavanja okupljala i do 2.000 gledalaca. Još nije određen tačan datum početka Festa na kojem će, pored filmskog programa, biti održane i izložbe, tribine i radionice.

Filmovi koji prođu selekciju ulaze u konkurenciju za nagradu ,,Zlatni čep” ovogodišnjeg izdanja „21114 – Film festa”. Nagrada je, inače, autorski rad novosadskog akademskog vajara Dejana Jankova, a prošle godine pripala je kratkom filmu pod nazivom ,,O kino entuzijazmu” režisera Filipa Marinkovića.

“21114 Film fest” je jedna od aktivnosti u sklopu inicijative Udruženje Novo kulturno naselje da ovaj deo Novog Sada dobije svoj kulturni centar. Udruženje je od 2014. godine do danas realizovalo 15 festivala, više od 1.000 edukativnih i umetničkih radionica, događaja, volonterskih i humanih akcija, među kojima je i veliki broj međunarodnih projekata koji su izmenili kulturnu sliku Novog naselja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.