Zimska služba: JKP Tržnica spremno dočekuje zimu

Na osnovu Odluke o uređenju Grada Novog Sada, Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad donelo je Program rada Zimske službe za 2017.-2018. godinu. Ovim Programom su obuhvaćene sve novosadske pijace koje je Grad poverio na upravljanje ovom preduzeću.

0
1166

Program rada zimske službe obuhvata period od 15.11.2017. godine, do 15.03.2018. godine.

U slučaju snežnih padavina, rad Zimske službe se može pomeriti pre vremena predviđenog za početak rada Zimske službe, odnosno nakon završetka predviđenog perioda.

“Kako bi naše preduzeće bilo spremno za nastupajući zimski period, oformljena je Zimska služba u kojoj je direktno angažovano 32 radnika preduzeća, a u slučaju većih padavina, svi zaposleni mogu biti uključeni u ovu službu. Sneg i led će se uklanjati sa pijačnog prostora koji se nalazi u okviru granica katastarskih parcela na kojima se nalaze pijace i to u meri neophodnoj za nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima na pijacama. Zimska služba će za vreme snežnih padavina čistiti od snega i leda prostore pijaca i prilaze pijacama u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi se pešacima koji ulaze u pijacu omogućio prolaz.”, rekao je na današnjoj konferenciji direktor JKP Tržnica Dušan Bajić. 

Preduzeće je za nastupajuću zimsku sezonu pripremilo neophodnu mehanizaciju: tri traktora, četiri freze, dvadeset jedan sekač za led, ručne i mašinske posipače za so kao i dovoljan broj metalnih i PVC lopata za čišćenje snega.

Zakupci lokala na pijacama su takođe u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.

U slučaju poledice, preduzeće je obezbedilo oko 16 tona industrijske soli za posipanje po pijacama i stazama oko njih, a Grad nam je dodelio 20 tona soli (koju još nismo preuzeli). Zalihe soli po pijacama će se po potrebi popunjavati.

Ukoliko dođe do vanrednih obilnijih padavina, na poslovima rada Zimske službe biće angažovan dodatni broj zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.