209 miliona dinara za nastavak radova u Betaniji

VIDEO K9: Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu biće usmereno 209 miliona dinara pokrajinskih sredstava, što će nakon više od deset godina omogućiti nastavak i završetak radova na ovom objektu, rečeno je danas na sednici Pokrajinske vlade.

187

Radovi na rekonstrukciji objekta Klinike za ginekologiju i akušerstvo počeli su 2008. godine, a prekinuti su 2012. godine. Zbog odluke nadležnih organa objekat je privremeno zatvoren zbog istrage povodom pronevere u iznosu od 210 miliona dinara.

Pokrajinska vlada opredelila je 209 miliona dinara koji će u Betaniji omogućiti nastavak građevinsko-zanatskih, elektroinstalaterskih, radova mašinske instalacije i drugih, koji bi trebali da budu gotovi u prvoj polovini 2020. godine.

Na sednici Pokrajinske vlade koja je bila otvorena za javnost i kojoj je prisustvovala i uprava Kliničkog centra Vojvodine, usvojena je i Informacija o početku rekonstrukcije i dogradnje lamela ”B” i ”C” Kliničkog centra. Ovaj projekat je, kako je rečeno, razmatran na zajedničkim sednicama Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, a sredstva iz treće tranše kredita, koji je Vlada Srbije potpisala sa Evropskom investicionom bankom, nalaze na računu Vlade. Očekuje se da će do kraja godine biti potpisan ugovor sa izabranim ponuđačem.

Uporedo sa tim, uprava Kliničkog centra Vojvodine je izdejstvovala građevinsku dozvolu za rekonstrukciju dogradnju „B“ i „C“ bloka KCV, čiji će investitor biti Republika Srbija, a korisnik KCV. Investiciona vrednost projekta je 32,6 miliona evra.

U informaciji se navodi da je projektom predviđena izgradnja novog objekta površine 33.275,84m2, od čega je bruto površina medicinske namene 30.689,59m2. Spratnost objekta je P+3+Pk i delom P+4, uključujući i direktnu toplu vezu Lamele ”B” sa Poliklinikom i Internom medicinom, kao i sa Lamelom ”A” u kojoj je Urgentni centar. Ukupan broj kreveta je 348, a projektovan broj operacionih sala je 16.

Pokrajinska vlada je danas donela rešenje kojim je 26,5 miliona dinara usmereno Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici za finansiranje izrade idejnog rešenja i projektno-tehničke dokumentacije objekta Kamenica 3 s PET centrom.

Idejnim rešenjem je predviđena izgradnja objekta površine 8200 m2, čime bi bio rešen problem sa nedovoljnim posteljnim kapacitetima na Institutu za onkologiju. Istovremeno, obezbedio bi se prostor za Centar za palijativno zbrinjavanje, najtežih bolesnika. Dodatni prostor dobio bi i Institut za plućne bolesti za proširenje Dnevne bolnice za hemioterapiju pulmoloških pacijenata, dok bi Institut za kardiovaskularne bolesti ovim proširenjem na prvom mestu dobio prostorne kapacitete za izvođenje dijagnostički važnih procedura, saopšteno je sa sednice. (vojvodina.gov.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.