NS SEME: Brašno i semenski materijal za Kosovo i Metohiju

VIDEO K9: Petnaest tona brašna i semenskog materijala upućeno je danas iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo kao pomoć za snabdevanje Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiju. Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija i donacija organizovanih u saradnji sa Južnobačkim upravnim okrugom za Srbe u južnoj srpskoj pokrajini.

0
1090

Kamion natovaren brašnom i semenskim materijalom krenuo je ispred Distributivnog centra Instituta za ratarstvo i povrtarstvo ka Kosovu i Metohiji.

Donacija je upućena Dobrotvornoj organizaciji Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“, a namenjena je snabdevanju Narodne kuhinje na Kosovu.

“Institut za ratarstvo i povrtarstvo, kao društveno-odgovorna kompanija, izlazi u susret tamo gde god je to moguće kada je pomoć u pitanju. Već tradicionalno, dugi niz godina pomažemo narodnu kuhinju Majka devet Jugovića na Kosovu i Metohiji i ovoga puta, uz saradnju Južnobačkog okruga, a to je dugogodišnja saradnja, smo donirali 15 tona brašna i semensku robu koja je u vidu pasulja, zatim, ječam, stočni grašak, pšenica, peršun”, rekao šef Sektora za protokol Instituta Marica Vučić Kižgeci. 

Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija koje Južnobački okrug organizuje kako bi pomogao Srbima Na Kosovu i Metohiji, rekao je načelnik Južnobačkog okruga, koji je tom prilikom istakao i brojne slične akcije koje organizuje Institut, ali i grad Novi Sad i ostale opštine ovog dela Vojvodine.

“Ova aktivnost se samo uklapa u taj niz koji ima kontinuitet i imaće ga i u narednom periodu. Institut za ratarstvo i povrtarstvo je takođe prepoznao taj humanitarni aspekt i ovde na području naše severne srpske pokrajine, kada smo proletos delili semena, tako da, u svakom slučaju, u saradnji Južnobačkog upravnog okruga i naučnog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo predstoji još niz aktivnosti u ovom humanitarnom delu, i pored onih redovnih aktivnosti koje imamo kao Institucije, kao predstavnici Vlade Republike Srbije i kao naučni institut”, rekao je načelnik Južnobačkog okruga Milan Novaković.

Novaković je podsetio na skorašnje humanitarne akcije Južnobačkog okruga koje se odnose na pomoć Kosovu.

“U proteklih deset dana Južnobački okrug je u saradnji sa opštinama Bač, Vrbas i Žabalj je poslao za humanitarnu organizaciju Majka devet Jugovića stočnu hranu. Mnogi su se pitali zašto stočna hrana? Narodna kuhinja na Kosovu, naime, ima svoje farme i žele da postanu što pre autonomni u tom delu i treba ih podržati. Ovim putem pozivam i sve naše sugrađane da se uključe u ove aktivnosti, jer našem narodu tamo je stvarno neophodna pomoć”, rekao je Novaković. 

Novaković je pozvao sve naše sugrađane, ali i društveno-odgovorna preduzeća, da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u brojne humanitarne akcije za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, koje organizuju opštine Južnobačkog okruga.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.