Nova NS bajk stanica na Grbavici

VIDEO K9: Građani koji iznajmljuju gradske bicikle, uskoro će imati na raspolaganju još jednu lokaciju na kojoj će moći da iznajme bicikl u okviru NS Bajk sistema. Danas je počela izgradnja nove stanice za iznajmljivanje gradskih bicikala na raskrsnici ulica Futoške i Braće Ribnikar.

439

13. po redu automatizovana stanica koja će se nalaziti na uglu Futoške i Braće Ribnikara, biće opremljena sa 14 mesta za bicikle i pokrivena video nadzorom.

“Trudimo se da svake godine izađemo u susret i obradujemo naše korisnike bar još jednom novom stanicom za iznajmljivanje, pa će tako biti ove godine. Cilj nam je da proširimo mrežu i uključimo što više lokacija u ovaj sistem, zapravo da stvorimo što pogodnije uslove za korišćenje bicikla kao alternativnog načina prevoza u gradu. Koliko je ovaj sistem popularan govori i činjenica da ga trenutno koristi približno 6000 naših sugrađana”, rekla je Jasna Kovčin, portparolka JKP “Parking servis”.

Parking servis trudi da motiviše sugrađane, ali i turiste da se opredele za bicikl kao prevozno sredstvo, kaže Kovčin i poziva građane da na ovaj način utiču na smanjenje saobraćajnih gužvi i pritiska na parkiralištima i čuvaju životnu sredinu.

Iako je bilo više lokacija u opticaju za novu stanicu, ugao ulica Futoške i Braće Ribnikar, pokazao se kao lokacija na kojoj će najbrže doći do realizacije stanice i gde postoji potreba za istom, navodi Kovčin. Za sada, kako kaže, Parking servis neće nabavljati nova bicikla.

“U ovom momentu verujem da nećemo nabavljati nove bicikle. Mi trenutno raspolažemo sa 130 bicikala, što trenutno predstavlja neki optimum i zapravo zadovoljava potrebe naših sugrađana”, navela je Kovčin.

Planirano je da izgradnja nove stanice traje mesec dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.