2022. uspešna za srpske atletičare

VIDEO K9: Srpski atletičari sa Evropskog prvenstva u Minhenu doneli su 4 medalje, što je prema rečima predsednika Srpskog atletskog saveza istorijski uspeh.

0
67

Predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović izjavio je juče da je srpska atletika ostvarila istorijski uspeh na Evropskom prvenstvu u Minhenu na kome su reprezentativci Srbije osvojili četiri medalje.

Jevrosimović je na konferenciji za novinare povodom osvajanja 16 medalja u atletici na velikim međunarodnim takmičenjima u 2022. godini, istakao da su one veliko iznenađenje za naciju, ali ne i za ljude iz saveza.

Savezni selektor, Edin Zuković, naveo je da je ovo izvanredna sezona za atletiku u Srbiji i da su atletičari i atletičarke napravile senzaciju.

Sjajnu sezonu u bacanju kugle imao je i Armin Sinančević, osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu i zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Oranu.

Ivana Vuleta, osvajačica zlatne medalje u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu Ivana Vuleta istakla je da je jasno da dolazi do smene generacija i da dolaze mlađi i bolji, i da to treba da nas raduje. Ona je ovom prilikom naglasila da treba i više govoriti o psihološkoj pripremi mladih sportista.

Ivana Vuleta osvojila je zlato na EP u Minhenu (uz svetsko dvoransko zlato u Beogradu), Angelina Topić tri medalje (zlato na juniorskom EP, bronzu na juniorskom SP i bronzu na seniorskom EP), Adriana Vilagoš tri (zlato na juniorskom SP, Mediteranskim igrama i srebro na seniorskom EP), Armin Sinančević dve (zlato na Mediteranskim igrama i srebro na EP), Asmir Kolašinac srebro na MI, Lazar Anić takođe srebro, a Milica Gardašević zlato, dok su na Evropskom festivalu mladih osvojene dve medalje – Maša Rajić na 800 metara zlato, Nikolima Pejatović srebro u sloku u vis. Teodora Boberić u troskoku bila je druga na šampionatu Evrope za juniore u troskoku, a Natalija Dragojević treća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.