2022. godina teška za javnokomunalna preduzeća

VIDEO K9: Novosadska javno-komunalna preduzeća tokom prošle godine bila su izložena velikim promenama i izazovima koji su se negativno odrazili na njihovo poslovanje, rekao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac pre početka današnje sedice gradskog parlamenta. Opozicija je, međutim, mišljenja da su loši završni rezultati poslovanja gradskih preduzeća rezultat dugogodišnjeg lošeg upravljanja.

0
46

Izveštaji o radu javnih i javno-komunalnih gradskih preduzeća, kao i ustanova činili su većinu tačaka dnevnog reda današnje sednice Skupštine Novog Sada.

Važno je istaći da su sva ta preduzeća, uprkos velikim izazovima i promenama, radila nesmetano u prošloj godini i da je vidljiv napredak u njihovom poslovanju, naglasio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

I dok vladajuća koalicija smatra da su za loše rezultate poslovanja pojedinih gradskih preduzeća kriva poskupljenja energenata i drugih troškova, opozicija je mišljenja da je glavni razlog loše upravljanje. Radikali su glasali protiv izveštaja o realizaciji programa rada svih javnokomunalnih preduzeća, ističući da je poražavajuće to što se, pored dugogodišnjih gubitaša, poput JGSP i SPENS-a, u 2022. godini pojavlju tri nova, dok Novosadska toplana nije na listi gubitaša samo zahvaljujući tekućoj subvenciji grada od 500 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika je posebno istakao pozitivan primer poslovanja Novosadske toplane tokom prošle godine koju je ovo preduzeće završilo u plusu od preko 200 miliona dinara.

Odbornici Novog Sada danas su davali saglasnost i na donošenje 11 urbanističkih planova, na Program razvoja turizma do 2025. i Program korišćenja poljoprivrednog zemljišta u 2023. godini, zatim na predlog da Vidovdanska nagrada ubuduće bude dodeljivana i učenicima privatnih osnovnih i srednjih škola, na akcione planove za mlade do 2025 i za sprečavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici do 2026, kao i na nekoliko kadrovskih rešenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.