2021. u znaku Muzičko-baletske škole

VIDEO K9: U budžetu Novog Sada za narednu godinu opredeljeno je dovoljno sredstava za obrazovanje, kako za nastavak dosadašnjih projekata, tako i za ivestiranje u nove, rekla je u našoj emisiji Otvoreni ekran Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

0
20

U budžet Novog Sada za narednu godinu ugrađen je visok iznos od preko 6 milijardi dinara za obrazovanje što će našem gradu omogućiti ostanak na vodećem položaju u našoj zemlji, pa i regionu, u ovoj oblasti, smatraju u Gradskom veću za obrazovanje.  

Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje je istakla da je, zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta, mališanima sa teritorije Novog Sada obezbeđen potpuno besplatan boravak u vrtićima Radosnog detinjstva, a na 3.200 povećan je broj dece kojima grad subvencioniše boravak u privatnim vrtićima.

Predviđena su i sredstva za putovanje na Krf 50 darovitih učenika i 10 njihovih pratilaca, koje će zavisiti samo od situacije sa pandemijom korona virusa. Naredna godina, rekla je Vučinić, biće u znaku otvaranja Muzičko-baletske škole sa koncertnom dvoranom u koju je uloženo više od 3 milijarde dinara i koja će, kako je istakla, biti jedna od najlepših u Srbiji i regionu.

U budžetu grada za 2021. godinu je opredeljeno više od 340 miliona dinara za dodatno opremanje ove škole u koju bi prve genaracije učenika trebale biti upisane u septembru naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.