2019. uspešna za Novosadsku toplanu

VIDEO K9: Novosadska toplana dočekuje kraj 2019. sa rezultatima na zavidnom nivou. Dobitnici su priznanja za najuspešnije realizovane projekte iz oblasti energetike u Srbiji i zemljama Jugoistočne Evrope.

0
180

Naše najbolje Javno komunalno preduzeće Novosadska toplana je i u ovoj godini postiglo značajne rezultate kada je o poslovanju reč, što potvrđuje i nedavno dobijena nagrada “Top Energy 2019” u okviru 13. foruma Energetska digitalna perspektiva Srbije.

“Početak godine je obeležilo još jedno sniženje cena usluga koje pružamo našim korisnicima. Tokom leta rekonstruisano je 7,5 kilometara vrelovodne mreže. Urađen je veliki posao na toplifikaciji Kliničkog centra Vojvodine. Tačnije, od ove grejne sezone svi objekti Kliničkog centra Vojvodine priljučeni su na daljinski sistem grejanja Novosadske toplane”, istakla je Ivana Stanimirović, portparolka JKP Novosadska toplana.

Ona je podsetila da je Toplana započela i projekat toplifikacije u Jugovićevu gde je planirana izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti i niz drugih aktivnosti.

“I u samoj završnici je projekat izgradnje kogeneracionog postrojenja na toplotnom izvoru Jug i početak naredne godine rezervisan je za puštanje u rad ovog postrojenja”, rekla je Stanimirović.

Svojim poslovnim uspesima Toplana je i u 2019. godini potvrdila status najuspešnijeg gradskog javno komunalnog preduzeća.

“Na ovogodišnjoj listi APR-a Novosadska toplana zauzela je zavidno šesto mesto u kategoriji najuspešnijih javnih preduzeća u zemlji, a na Novosadskom sajmu energetike Novosadska toplana dobila je nagradu za najuspešniju kompaniju iz oblasti energetike, dok je naš direktor, gospodin Dobrosav Arsović, krunisan nagradom za najuspešnijeg menadžera u energetici. Novosadska toplana nije korisnik ni tekućih ni kapitalnih subvencija Grada Novog sada. Dakle, sve što radimo finansira se isključivo iz spostvenih sredstava”, rekla je Stanimirović.

Što se tiče tehičkog sistema Novosadske toplane, ona je kazala da je stanje stabilno i da Toplana nesmetano isporučuje toplotnu energiju svojim korisnicima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.