2019. godina uspešna za OŠ Kosta Trifković

VIDEO K9: Jedna od osnovnih škola u kojoj, kako kažu, nikada ne prestaju sa aktivnostima i novim idejama, jeste novosadska škola "Kosta Trifković" u kojoj navode da su zadovoljni uspesima postignutim u ovoj godini.

0
481

U Osnovnoj školi “Kosta Trifković”, kako kažu, spremno prihvataju svaki izazov i ne zadovoljavaju se trenutnim uspesima.

Zato su imali mnogo posla i u godini koja je na izmaku.

“I ove godine škola je postigla zaista značajne rezultate koji se mogu meriti od lokalnog do republičkog nivoa. Zatim, izuzetno su dobri rezultati na završnom ispitu, zatim rezultati koje postižemo u internacionalnoj saradnji sa školama i ustanovama iz Evropske zajednice i van nje, zatim rezultati koje postižemo samom obrzovno-nastavnom procesu vezano za sve aktivnosti škole, sekcije, naročito bezbednost škole i projekti koje ćemo ostvariti naredne, odnosno sledeće godine””, kazao je Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković.

Ništa manje nisu važni, kako je istakao, ni radovi na objektu, kao i u dvorištu škole koje je, kako je rekao, veoma malo za 1.350 osnovaca koliko pohađa ovu ustanovu. Zato uslovi koje imaju u samoj školi doprinose uspesima koje đaci postižu na takmičenjima.

“Osim toga, rezultati koje smo postigli na završnom ispitu i dalje nas svrstavaju u red najpoželjnijih škola u gradu Novom Sadu. Zajedno sa svim rezultatima u obrazovno-vaspitnom radu, rezultatima na takmičenjima, zatim po uređenosti prostora u kome se odvija nastava i u kome mi radimo i deca najvećim delom borave, zatim produženi boravak, bezbednost objekta, takođe nas svrstaju u najbolje škole grada Novog Sada i to je bio jedan od razloga zašto smo i ranije dobili najvišu ocenu na eksternoj evaluaciji”, naveo je Spasojević.

Razvojni plan škole se, kazao je on, pravi prema internim procenama i evaluacijama, što u ovoj školi ne prepuštaju slučaju.

“I po tome se i razlikujemo od drugih škola. Znači, ne samo po nastavnom procesu i primeni savremenih oblika i metoda rada, zatim edukaciji nastavnika skoro celog grada Novog Sada ovde za primenu digitalizacije nastave i primenu digitalnih udžbenika u nastavi. Ali, isto tako radimo i na edukaciji naših nastavnika. Tako da je do sada digitalnu obuku digitalne nastave prošlo oko 40 nastavnika škole”, rekao je Spasojević.

Škola je već 7 godina unazad uključena u ERAZMUS PLUS projekat što im je omogućilo partnerstvo sa školama u Rumuniji, Mađarskoj, Sloveniji i drugim zemljama.

Spasojević je dodao da već radi na upisu dece koja ne pripadaju području škole za narednu 2020/2021. godinu, za što roditelji mogu da predaju molbe sve do 31. januara naredne godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.