200 zaposlenih manje na RTV-u?

VIDEO K9: Sinidikat "Nezavisnoti" Radio-televizije Vojvodine, za ponedeljak je najavio je novi protest zbog, kako navode, otpuštanja 200 zaposlenih u pokrajinskom javnom medijskom servisu.

0
64

Sindakat “Nezavisnost” skrenuo je pažnju javnosti da će od 1. septembra ostati bez posla oko 200 zaposlenih radnika RTV-a koji su angažovani preko agencije za posredovanje pri zapošljavanju.

Rebalansom budžeta koji je Skupština usvojila tokom maja, RTV je ostao bez 200 miliona dinara, koji su im neophodni kako bi produžili ugovor sa agencijom, tvrde u ovom sindikatu.

U julu je iz istog razloga već otpušteno 56 radnika, naveo je Šper i naglasio da je ovaj proces netransparentan jer se ne zna kojih 200 radnika će ostati bez posla, a kojih 50 će, kako je najavio RTV, dobiti stalno zaposlenje.

Šper kaže da Vlada Srbije ne želi da se meša u ovaj problem dok je u tehničkom mandatu pa će Sindikat “Nezavisnost” i dalje nastaviti da vrši pritisak i insistira da se sredstva obezbede kako bi poslodavac vratio ove radnike na posao, ali nikako preko Agencije, jer to, kako je naveo, ne ide u prilog ni radnicima, ni Pokrajinskom javnom srevisu.

Šper nije precizno odgovorio na pitanje da li i zašto u RTV-u, prema nekim medijskim navodima, ima skoro duplo više zaposlenih nego što im je potrebno.

Ovakve stvari, zaključio je Šper, jedna ozbiljna medijska kuća sebi ne bi smela da dozvoli, već da se pridržava strateškog poslovanja, planova i dokumenata na osnovu kojih realizuje svoje poslovanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.