20 miliona dinara za prevoz sudenata u Vojvodini

VIDEO K9: Ove godine pokrajina je za regresiranje prevoza studenata izdvojila 20 miliona dinara. Ugovori su opštinama i gradovima dodeljeni danas u zgradi Pokrajinske vlade.

278

Na Javni konkurs za regresiranje prevoza studenata, koji je početkom godine raspisao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, javilo se 28 od ukupno 45 opština i gradova u Vojvodine.

“Tu smo da kroz podršku u smeštaju, konkretno u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru je negde oko 3.000 smeštajnih jedinica i približno negde oko 700 u Subotici, da omogućimo što kvalitetnije studiranje i uštedu porodičnog budžeta. Sa druge strane, tu smo da pomognemo i oko prevoza 1.881 studenta iz 28 lokalnih samouprava. Podrška od 20 miliona možda može i više, ali ja govorim o sistemskom pristupu. I da je 200 miliona može biti malo, ukoliko je to vaša samo jedna jedina orijentacija”, rekao je prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

On je napomenuo da je visoko obrazovanje u AP Vojvodini decentralizovano, jer su u njoj šest lokalnih samouprava nosioci visokog obrazovanja – Novi Sad, Subotica, Kikinda, Vršac, Zrenjanin i Sremska Mitrovica.

“Ništa nije tako važno kao mladi koji se školuju. Jedna od lokalnih samouprava je pomogla 69 studenata sa stipendijom od 8.400 dinara. Naravno, već se prepoznao Zrenjanin, ali tako radite svi vi, na ovaj ili onaj način pomažete, ne gledate nadležnosti, vi ste deo projekta u kojem učestvuju republička vlada, pokrajinska vlada i lokalne samouprave. Ovde nisu samo roditelji, oni najviše pomažu svojoj deci i ta deca su naše ogledalo budućnosti”, kazao je Milošević.

Mladi su kapital ove zemlje, zaključio je Milošević i dodao da ovom akcijom lokalne samouprave šalju pozitivnu poruku studentima iz svojih sredina da žele da se oni školuju, ali i da ostanu u svojim mestima.

Za realizaciju Javnog konkursa za regresiranje prevoza studenata iz pokrajinskog budžeta ove godine izdvojeno je 20 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.