20 miliona dinara vatrogasnim društvima

VIDEO K9: Pedeset i jedno vatrogasno društvo sa teritorije AP Vojvodine dobilo je danas ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje službi za gašenje požara na poljoprivrednom zemljištu.

0
85

Ugovori o dodeli bespovratnih sredstva za konkursno finansiranje programa od javnog interesa koji su značajni za zaštitu i spasavanje od požara u 2022. godini danas su u zgradi Pokrajinske vlade dodeljena predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vojvodine.

Sredstva je dobilo 51 dobrovoljno vatrogasno udruženje iz vojvodine u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara, a naredne godine će budžet sekretarijata za ovu namenu biti značajno veći i za veći broj udruženja, rekao je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Konkursom su, pored nabavke opreme, podržani i programi koji treba da doprinesu podizanju svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, povećanju nivoa znanja i veština njihovih pripadnika, kao i popularizaciji dobrovoljnog vatrogastva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.