APV: 20 miliona dinara vatrogasnim društvima

VIDEO K9: Dobrovoljna vatrogasna društva u Vojvodini Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je podržao sa ukupno 20 miliona dinara.

0
6

Ugovori ukupne vrednosti od 20 miliona dinara za programe 38 vojvođanskih dobrovoljnih vatrogasnih društava dodeljeni su danas u zgradi Pokrajinske vlade.

Ova bespovratna sredstva opredeljena su za podsticanje aktivnosti značajnih za zaštitu od požara u 2024. godini, naveo je pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Petar Samolovac koji je korisnicima uručio ugovore.

U tom periodu dobrovoljna vatrogasna društva su ovim vidom podrške, kako je rekao, nabavila više od 3.000 radnih zaštitnih uniformi. Sredstva koja su upravo dobili će biti iskorišćena za nabavku zaštitne opreme u delovanju na gašenju šumskih i požara na otvorenom.

Od dobro opremljenih vatrogasnih društava i samih vatrogasaca najveću korist imaju građani koji od njih očekuju zaštitu života i imovine u slučaju požara.

Resorni sekretarijat će, kako je rečeno, nastaviti sa kontinuitetom finansiranja nabavke potrebne opreme, sa ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu.

Sredstva su dobila i dobrovoljna vatrogasna društva Uzdin, Moravica iz Stare Moravice, Mokrin, Maronka Karolj iz Malog Iđoša, Erdevik, Matica Subotica, Gložan, Doroslovo, Pančevo, Čantavir, Novi Kneževac, Sajan, Riđica, Stapar, Stanišić, Bajmok, Horgoš, Bač, Glogonj, Pločica, Nikinci, Iđoš, Senta, Banatska Topola, Svetozar Miletić, Maradik, Bački Breg, Telečka, Sredoje Brusin iz Kumana, Crepaja, Debeljača, Dubovac, Ostojićevo, Đurađ Branković iz Kupinova, Kljajićevo, Male Pijace i Novo Miloševo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.