20 godina TV Kanal 9

VIDEO K9: Tokom 20 godina trajanja TV Kanal 9 promenjene su brojne garniture vlasti na svim nivoima, ali je uređivačka politika kuće ostala ista. O tome kako je ona izgledala pre šest godina u emisiji Otvoreni ekran govori Milena Ador, tadašnja urednica Info programa na Kanalu 9.

0
143

Televizija Kanal 9 je u 24. marta ove godine obeležila 20 godina postojanja. Tokom dve decenije rada prve privatne televizije u Novom Sadu, kroz nju je prošlo i njoj ispeklo zanat mnogo dobrih novinara, snimatelja, montažera, a tokom tog perioda smenjivale su se i razne garniture vlasti, kako na gradskom, tako i na pokrajinskom i republičkom nivou.

Za sve to vreme, međutim, nije menjana politika ove mediske kuće, a to je objektivno i nepristrasno izveštavanje o svim dešavanjima koja utiču na svakodnevnih život njenih sugrađana, rekla je Ador.

Mogućnost da izraze svoje gledište na ovoj televiziji uvek su podjednako imale i sve političke stranke, dodala je Ador. Ona je istakla i dobru tadašnju saradnju Kanal 9, koji je u to vreme imao status lokalne televizije, sa svim javnim i javno-komunalnim preduzećima, ali i poltičkim strankama koje su imale jednak medijski tretman i bile su toga svesne.

Izuzev sitnih zamerki od strane političkih protivnika, u to vreme, tvrdi Ador, nije bilo izraženih pritisaka na uređivačku politiku ili autocenzure.

Razlog tome možda leži u razvijenijem političkom dijalogu u to vreme i drugačijem odnosu prema medijima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.