20 godina HKPD “Jelačić” Petrovaradin

VIDEO K9: Hrvatsko prosvjetno kulturno umjetničko društvo "Jelačić" iz Petrovaradina prošlog vikenda proslavilo je veliki jubilej, 20 godina uspešnog delovanja.

0
32

Dve decenije neprekidnog delovanja na očuvanju tradicije i kulture veliki je poduhvat, što se moglo osetiti i u amosferi proslave ovog značajnog jubileja HKPD “Jelačić” iz Petrovaradina, upriličenog u amfiteatru SPENS-a 25. novembra.

Na 20. Svečanom godišnjem koncertu HKPD “Jelačić” nastupili su njihov tamburaški sastav, mješoviti zbor i klapa, kao i vokalna solistkinja Klaudija Klanac Pušković. Proslavu su uveličali i specijalni gosti, Folklorni ansambl i tamburaški sastav KUD “Čiče” iz Novog Čiča iz Hrvatske.

HKPD “Jelačić” nastalo je iz želje petrovaradinskih Hrvata da obnove svoj kulturni i društveni život koji se do Drugog svetskog rata odvijao kroz delovanje tridesetak udruženja, u čemu su i uspeli na spomendan sv. Katarine, 25. novembra 2003. godine kada je u svečanoj auli rezidencije sremskoga biskupa održana Osnivačka skupština Društva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.