19 miliona dinara za biblioteke i izdavaštvo

VIDEO K9: Za biblioteke, književno stvaralaštvo i izdavaštvo pokrajina je izdvojila 19 miliona dinara putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Ugovori korisnicima dodeljeni su juče u Bibllioteci Matice srpske.

0
20

Ugovore korisnicima, koji su dobili sredstva na konkursu za finansiranje/sufinansiranje projekata savremenog stvaralaštva u AP Vojvodini u 2021. godini, u oblasti književnog stvaralaštva i izdavaštva, kao i za sufinansiranje nabavke knjiga, drugih publikacija i elektronskih knjiga, za javne opštinske i gradske biblioteke u AP Vojvodini, dodeljeni su juče u  Svečanoj sali Biblioteke Matice srpske.

Ugovore u ukupnom iznosu od 19 miliona dinara uručila je pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Ona je tom prilikom napomenula da je, zbog teške godine koju je obeležila pandemija korona virusa, budžet za biblioteke utrostručen ─ za izdavaštvo i književno stvaralaštvo za pet miliona dinara je veći, a ukupno je ovoga puta dodeljeno 65 ugovora za ove oblasti u visini od 15 miliona dinara.

Ugovori su dodeljeni i za 39 gradskih i opštinskih biblioteka, u vrednosti od četiri miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.