18. Uhvati film festival

VIDEO K9: Međunarodni 18. filmski festival "Uhvati film" biće održan od 23. do 27. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, na kojem će ove godine biti prikazano 30 filmova iz 17 zemalja sveta.

17

Filmski festival “Uhvati film” koji menja perspektivu o invalidnosti i osobama sa invaliditetom biće održan od 23. do 27. septembra sa početkom u 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Od ukupno 417 filmova koji su pristigli na konkurs, ove godine će na festivalu biti prikazano 30 kratkometražnih ostvarenja iz 17 zemalja sveta, koje je žiri odabrao.

Pored filomova, sadržaj festivala biće ispunjen i pratećim programom,koji uključuje kreativine tribine.

Prvog dana festival će svečano biti otvoren performansom Tanje Josić i Novaka Josić „Prožimanje“, nakon kojeg slede projekcije dva nagrađena prošlogodišnja filma – italijanski „Nezaboravno“ i španski „Kreveti drugih“.

Milinković napominje da su osobe sa invalidiitetom i dalje veoma malo uključene u stvaranje i kreiranje kulture, stoga je i glavni cilj ovog festivala njihova afirmacija u kulturne tokove.

“Uhvati film” festival pristupačan je i gluvim osoba – govorni segmenti prevodiće se na znakovni jezik, a svi filmovi su titlovani.

Festival će biti održan u skladu sa poštovanjem svih epidemoloških mera koje je propisala Republika Srbija, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.