18. godina u službi bezbednosti

VIDEO K9: Bezbedonosno-informativna agencija u subotu je svečeno obeležila 18. godinu od svog osnivanja, kao i 121. godišnjicu osnivanja civilne službe bezbednosti u Srbiji čiju tradiciju BIA baštini.

0
35

Bezbednosno-informativna agencija obeležila je u subotu 121. godinu od osnivanja civilne službe bezbednosti u Srbiji i 18 godina od svog osnivanja.

Tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor BIA Bratislav Gašić položili su venac ispred memorijalnog zida u znak sećanja na poginule pripadnika Agencije, nakon čega je održan svečani kolegijum.

Predsednik Vučić istakao je da je Agencija vidno napredovala u svom radu i opremljenosti, kao i u postignutim rezultatima u prethodnom periodu, te naglasio da je neophodno i dalje ulagati u mlad i stručan kadar i razvijati tehničku opremljenost Agencije.

Zaslužnim pripadnicima uručene su godišnje nagrade za doprinos radu službe i izuzetna zalaganja u radu u prethodnoj godini.

Bezbednosno-informativna agencija formirana je 2002. godine, kao posebna organizacija Vlade Srbije sa statusom pravnog lica.

Reč je o civilnoj, nacionalnoj službi bezbednosti koja je deo jedinstvenog bezbednosno-obaveštajnog sistema Srbije, a njeni osnovni zadaci, u skladu sa Ustavom i zakonima su zaštita bezbednosti Republike Srbije, otkrivanje i sprečavanje delatnosti usmerenih na podrivanje ili rušenje Ustavom utvrđenog državnog poretka, istraživanje, prikupljanje, obrada i procena bezbednosno-obaveštajnih podataka i saznanja od značaja za državnu bezbednost i informisanje nadležnih državnih organa o tim podacima, kao i obavljanje i drugih poslova određenih Zakonom o BIA.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.