176 godina Gradske biblioteke

VIDEO K9: Gradska biblioteka u Novom Sadu proslavila je danas 176. godinu postojanja. Svečanost je upriličena u Digitalnom omladinskom centru biblioteke.

0
31

Na današnji dan 1845. godine u našem gradu osnovana je Srpska čitaonica novosadska, čiju tradiciju baštini Gradska biblioteka.

Nakon 176 godina, danas se ova ustanova može pohvaliti sa više od 20 hiljada članova i sa knjižnim fondom od oko 560 hiljada naslova koje poseduje u okviru svojih ogranaka širom grada i prigradskih naselja.

Gradska biblioteka, kao najstarija ustanova u Novom Sadu, kroz sve decenije postojanja kreira kulturni indetitet grada, pokrajine i čitave Srbije, istakla je pokrajinska sekretarka za kulturu.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Ružić je istakao da je danas Gradska biblioteka moderna ustanova, čemu svedoči i rad Digitalnog omladinskog centra kao i otvaranje novih ogranaka i širenja kapaciteta same usatnove.

Svoj dan Gradska biblioteka je svečano obeležila u prostoru Digitalnog omladinskog centra, a svim korisnicima, starim i novim, danas je odobren popust od 50% na individualnu godišnju članarinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.