1,6 milijardi za infrastrukturu i komunalno opremanje vojvođanskih opština i gradova

VIDEO K9: Predstavnicima opština u Vojvodini danas su uručeni ugovori za finansiranje i sufinansiranje radova u oblasti saobraćaja, vodosnabdevanja i lokalnog i regionalnog zavoja. Vrednost ugovora je oko 1,61 milijarde dinara. 

0
502

21 ugovor potpisan je danas u Pokrajinskoj vladi a koji se tiče komunalnog opremanja gradova i opština u pokrajini.

“Dobili smo sredstva za hidroopremanje jednog bunara u Ašanji u opštini Pećinci. Visina investicije 4,72 miliona dinara. Naravno da svaki bunar i sve što se gradi u nekom naselju je vrlo značajno. Tamo gde imate lokalno vodosnabdevanje, sigurno da je bunar vrlo značajan. Mi idemo na to da uvek imamo jedan rezervni, za ne daj Bože, ukoliko dođe do nekih havarija, da naseljeno mesto ne ostane bez vode”, rekla je Dubravka Kovačević Subotički iz Opštine Pećinci. 

“Sredstva u iznosu od 38 miliona dinara uložićemo u izgradnju 3800m pešačke staze širine 1,500 od Temerina ka Jegričkoj. Učinićemo boljom turističku ponudu naše opštine”, naveo je Đuro Ziga, iz Opštine Temerin. 

“Opština Bečej je dobila nešto preko 25 miliona dinara za rekonstrukciju putne infrastrukture, tj. raskrsnice ulica Zoltana Čuke, Dositejeve, Miloša Crnjanskog i Adi Endrea. Popularan naziv te raskrsnice je Čileg. To će biti jedan savremeni kružni tok u vidu osmice što do sada nije bilo u Bečeju”, rekao je Dragan Tošić iz Opštine Bečej.

 

Jedan od prioriteta Vojvodine jeste ekonomski razvoj, a bez dobre infrastrukture razvoj je nemoguć.

Stoga je pokrajina opredelila više od milijardu dinara za infrastrukturne projekte, a u toku su radovi i na 11 industrijskih zona u Vojvodini.

“Te zone moramo završtiti tako da u njima imamo vodu, struju, prečistač, optički kabal, rasvetu, saobraćajnice, i sve potpuno i gotovo, jer svakoga dana u Vladi Srbije i u Pokrajinskoj vladi dolazi poneki investitor i traži uslove i lokaciju od nas. Prema tome moramo biti spremni da bismo nešto nudili i zapošljavali ljude, stvarali novi porez i time u budućnosti sve ovo finansirali kroz nove projekte”, rekao je prilikom dodele Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Što se tče Novog Sada i završetka kapitalnog projekta izgradnje Žeželja, za Mirovića je to već gotova stvar.

“Žeželjev most je gotova stvar, tu više nema nikakvih problema. On će biti gotov u potpunosti negde između aprila i maja sledeće godine. Već sada oko 16. oktobra kreće da klizi ovaj luk sa novosadske strane na centralni stub i 4-5 dana nakon toga imaćemo oslobođeno gradilište za pristupne saobraćajnice”, rekao je Mirović. 

Vrednost dodeljenih ugovora je 1.061.527.236,54 dinara, namenjenih za finansiranje i sufinansiranje 21 projekta, čija realizacija će doprineti ravnomernom i bržem razvoju Autonomne pokrajine Vojvodine, saopštila je Pokrajina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.