16 godina Crne kuće i CK13

VIDEO K9: Omladinski centar CK13 će od četvrtka do subote brojnim sadržajima proslaviti 16 godina postojanja i rada u Crnoj kući. S obzirom da im preti izbacivanje iz ovog prostora, izvesno je da će eventualni 17. rođendan obeležiti na nekom drugum mestu.

0
137

„Uprkos svemu, jedni za druge“ slogan je uz koji će novosadski Omladinski centar CK13, raznim sadržajima, 13. 14. i 15. aprila proslaviti 16 godina svog postojanja i rada u Crnoj kući.

U ovoj godini, međutim, postojanje Crne kuće i budućnost Centra postali su neizvesni, jer svakog dana mogu biti iseljeni iz tog prostora.

Zbog toga je zajednica okupljena oko Crne kuće objavila da traži novi prostor u kojem će nastaviti svoje delovanje i aktivnosti, a formirali su i Inicijativu za slobodne prostore koja će biti predstavljena u sklopu rođendana Crne kuće.

Povodom rođendana, planirani su i drugi programi u četvrtak, petak i subotu, u sklopu kojih će koji će biti održane zajedničke veganske večere i koncerti.

Crna kuća je nastala  2007. godine na temelju ideje i potrebe da u Novom Sadu bude formiran siguran prostor za slobodu udruživanja i delovanja brojnih inicijativa, udruženja i kolektiva, a trenutno ih je više od 10 koje ovo kultno mesto okuplja, podržava i povezuje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.