156. rođendan Srpskog narodnog pozorišta

VIDEO K9: Srpsko narodno pozorište danas proslavlja svoj 156. rođendan, a tim povodom organizovan je i niz svečanosti - polaganje venaca na spomenike velikana, promocije knjiga, dodela priznanja i zahvalnica i na kraju, naravno, izvođenje predstava.

0
356

Obeležavanje Dana pozorišta počelo je polaganjem cveća ispod spomenika Jovanu Steriji Popoviću, Marini Olenjinoj i Peri Dobrinoviću, zatim biste Drage Spasić i na grob Stefana Stefanovića.

Otkrivena je i tabla Prolaz Miloša Hadžića koja je postavljena na zgradu SNP-a, u prolazu između Uspenske crkve i tehničkog ulaza Pozorišta.

“Sada će uslediti promocija knjige Prolaz Miloša Hadžića, autora Anđelka Erdeljanina o kojoj će govoriti Mileta Radovanović i Dejan Penčić Poljanski. Otvoriće se izložba fotografija koje je uradio Branislav Lučić, reč je o fotografijama glumaca Srpskog narodnog pozorišta, a potom u podne imamo Svečanu akademiju. Na toj svečanoj akademiji će biti svečana beseda, zatim će pozdraviti Pokrajinski sekretar za kulturu, profesor Štatkić. Potom će biti uručene zlatne medalje, srebrne i bronzane, a nakon toga godišnja nagrada i pohvale. Imamo i veliki broj gostiju koji će doći ovom prilikom da s nama uveličaju ovaj praznik”, rekao je Zoran Đerić, v.d. upravnika SNP-a.

Za kraj ovog svečanog Dana, planirano je izvođenje predstave Gospođa ministarka, na sceni „Pera Dobrinović“ i koncertno izvođenje opere Stevana Divjakovića “Vladimir i Kosara” na sceni „Jovan Đorđević“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.