15,4 miliona din. za KCV i Institut za onkologiju

Klinički centar Vojvodine i Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici dobiće skoro 15,5 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, odlučila je danas Pokrajinska vlada, koja je još oko 10 miliona usmerila za rekonstrukcije u četiri vojvođanske osnovne škole.

0
21

Kliničkom centru Vojvodine usmereno je 8,1 milion dinara za nabavku protokomera za kiseonik, odlučeno je danas na sednici Pokrajinske vlade.

Protokomeri su, kako je pojašnjeno, neophodni za terapiju kiseonikom gotovo svih pacijenata kojima nije potreban respirator, a pre svega se koriste za kiseoničku terapiju pacijenata obolelih od posledica zaraze kovidom 19. Vlada je donela i rešenje da Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici dobije sredstva u iznosu od 7,3 miliona dinara za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije upotrebljenih otpadnih voda, atmosferske kanalizacije i vodovodne mreže sa rezervoarom i crpnom stanicom.

Ukupno 10 miliona dinara izdvojeno je i za rekonstrukciju krovova u četiri osnovne škole, OŠ „Vuk  Karadžić“ u Bačkoj Palanci, Oglednoj osnovnoj školi „Adi Endre“ u Malom Iđošu, OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ u Bajši i OŠ „Petefi Šandor“ u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.