15 medalja sa Evropskih igara u Bakuu

VIDEO K9: Svečanom ceremonijom zatvorene su prve Evropske igre održane u Bakuu, na kojima je učestvovalo 6.000 sportista iz 49 zemalja. Naši reprezentativci iz Azerbejdžana su doneli 15 medalja.

456

Tokom ceremonije, kojom su dominirale boje zastave Azerbejdžana – crvena, plava i zelena, proslavljena je tradicija domaćina i ekonomski rast.

Najviše medalja osvojili su reprezentativci Rusije – 164, od čega 79 zlatnih, 40 srebrnih i 45 bronzanih. Drugi po broju medalja su domaći takmičari, koji su osvojili 56 medalja (21 zlatnih, 15 srebrnih i 20 bronznih), a treća je Velika Britanija sa 47 medalja (18 zlatnih, 10 srebrnih i 19 bronzanih).

Srbiju su predstavljala 133 takmičara koji su osvojili 15 medalja, osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane, a naša zemlja je 12. po broju osvojenih medalja.

U Beograd je iz Bakua doputovala i seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije koja je na Evropskim igrama osvojila bronzanu medalju. Selektor Zoran Terzić istakao je da je konkurencija bila veoma jaka, te da je osvojeno treće mesto veliki uspeh na prvom velikom takmičenju ove godine.

Organizatori Evropskih igara u Bakuu, koji su za organizaciju potrošili više od milijardu dolara, smatraju Igre uspešnim.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.