15 godina podrške MNRO

VIDEO K9: Udruženje za pomoć mentalno nerazvijenim osobama Novog Sada danas je prigodnim programom obeležilo deceniju i po rada svog Dnevnog boravka.

0
56

Jedini gradski licencirani Dnevni boravak Udruženja za pomoć mentalno nerazvijenim osobama Grada Novog Sada svečano je obeležio svoj 15. rođendan.

Ovaj dnevni boravak, prema rečima predsednice udruženja, već deceniju i po se trudi da unapredi kvalitet života osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama ispunjavajući njihovo vreme na lep i koristan način.

“Naše udruženje postoji već 59 godina, tako da se ovaj servis pokazao negde kao najnužniji o prema tome je i planiran, prema tome su i usklađene i aktivnosti koje se realizuju, a koje su najrazličitijeg karaktera…” rekla je Katarina Vukelić, predsednica Udruženja za pomoć MNRO.

Usluge dnevnog boravka trenutno koristi 22 sugrađana, koji prema njenim rečima, rado dolaze da se druže i učestvuju u nekim od sadržaja, bilo u samom udruženju ili na nekoj od manifestacija u gradu.

“Dnevni boravak po svom nastanku bio je formiran tako da je bio za starije od 27 godina, jer to je neki uzrast koji je završio svoje školsko obrazovanje i onda, u nekom prostoru gde nema šanse za posao ili slično angažovanje, ovo je bila aktivnost u kojoj su oni mogli da budu korisni članovi društva i da sebe i svoje kvalitete znanja i veština unapređuju i razvijaju do maksimuma” kazala je Vukelić.

Tokom ovih 15 godina Grad Novi Sad podržava ovaj dnevni boravak putem projekata, na čemu su im, rekla je Vukelić, veoma zahvalni.

Ali svakako finansijska sredstva su veoma ograničena, tako da ono na čemu mi radimo jeste neki fond raising i prikupljanj esredstava za još neke aktivnosti i brojne ideje koje imamo, kako bismo korisnicima mogli da pružimo što raznovrsniju i što kvalitetniju uslugu dnevnog boravka”, istakla je Vukelić.

Tokom godine Dnevni boravak priređuje izložbe radova svojih korisnika, kao i izložbe podrške koje su prodajnog karaktera, a često nastupaju glumom i pesmom na manifestacijama i proslavama značajnih datuma ovog udruženja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.