15 godina od tragedije u “Laundžu”

VIDEO K9: Rodbina, prijatelji i sugrađani danas su centru Novog Sada obeležili 15. godinu od požara u kafeu "Laundž", u kojem je poginulo osmoro mladih.

0
39

Polaganjem venaca i paljenjem sveća ispod spomen ploče u Zmaj Jovinoj ulici obeleženo je 15 godina od požara u kafeu “Laundž”, u kojem je stradalo osmoro mladih.

U ime Grada Novog Sada venac je položio pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović, a pomen je odao i predsednik Gradskog odbora Nove Demokratske stranke Srbije Bojan Radojević.

Nakon ove tragedije i tragedije u Kontrastu usledilo je intenzivno podsticanje na sprovođenih preventivnih mera, ali je požar, kažu stručnjaci, uvek moguć.

Obaveza ugostitelja, naglasila je Ljubica Krnjaić predsednica Udruženja EcoFire, jeste da obezbede požarnu sigurnost u svom objektu.

Podsetimo, samo četiri godine od ove tragedije, 1. aprila 2012. požar u diskoteci “Kontrast” odneo je još šest mladih života.

Tog 17. februara 2008. godine, u požaru u Laundžu su poginuli brat i sestra Miloš (19) i Mirjana (23) Pekić, Milena Kolundžić (23), Boris Bjekić (19), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23), Vladan Dragović (22) i Branka Saković (23). Dvoje mladih, Maja Milikšić i Aleksandar Antić, spasili su se iskočivši kroz prozor iz kafića u plamenu. Za ovu tragediju osuđene su četiri osobe koje su do odavno odslužile svoje kazne i nalaze se na slobodi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.