15 godina od stradanja Olega Nasova

VIDEO K9: 15 godina od tragičneog staradanja našeg sugrađanina Olega Nasova obeleženo je danas. On je poginuo dok je prelazio Varadinski most, koji je pogođen i srušen tokom NATO bombardovanja.

653

Vence na spomen obeležje na platou ispred Varadinskog mosta tragično nastradalom 29-godišnjaku danas su položili članovi porodici, građani, kao i predstavnici grada.

Kod spomen obeležja Olegu Nasovu danas su se okupili najbliži članovi porodice i prijatelji da odaju počast tragično nastradalom mladiću. Predstavnici grada su svojim prisustvom takođe ukazali poštovanje prvoj žrtvi NATO bombardovanja u našem gradu ali i njegovoj porodici.

Porodica tragično nastradalog Olega Nasova izuzetno je zahvalna, u prvom redu za postavljanje spomen ploče njihovom sinu, ali i uspostavljanju tradicije obeležavanja godišnjice njegove pogibije. Oni smatraju da je izuzetno važno da se održi sećanje na ove događaje kako se oni pre svega nikad i nikome ne bi ponovili.

Oleg Nasov stradao je na današnji dan pre 15 godina, 1. aprila 19999. godine kada su avioni NATO-a raketama pogodili Varadinski most na kojem se on tada nalazio i koji je tom prilikom srušen. Ostaci ovog mosta su krajem 1999. i početkom 2000. godine uklonjeni. Novi most je na istom mestu podignut krajem 2000. godine i na početku se zvao Varadinska duga, da bi kasnije bio preimenovan u Varadinski most, kako se i danas zove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.