147,5 miliona za kanalizaciju i deponije

VIDEO K9: Za rekonstrukciju i izgradnju kanalizacije i čišćenje deponija sa poljoprivrednog zemljišta, 20 gradova i opština Vojvodine dobilo je ukupno 147,5 miliona dinara. Predstavnicima lokalnih samouprava danas su u Skupštini Vojvodine uručeni ugovori.

0
459

Bespovratna sredstva lokalnim samoupravama u Vojvodini namenjena su za uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta, kao i za izgradnju i rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini u 2017. godini.

Za radove na fekalnoj kanalizaciji u opštini Novi Bečej opredeljeno je 10,5 miliona dinara.

“To je pet ulica u opštini Bečej, oko 2 km je dužina tih ulica i pokriva oko 550 domaćinstava i deo industrijske zone”, precizirao je Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej.

 

“Dobili smo sredstva za uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta, što je veoma značajno za opštinu Bela Crkva, s obzirom na to da smo mi siromašna opština. Razvijamo se u pravcu turizma i želimo da izgradimo zdravu sredinu za turiste koji budu dolazili iz Srbije ili iz inostranstva. Ta sredstva želimo da iskoristimo na najbolji mogući način”, naveo je i Jovan Daja, pomoćnik predsednika opštine Bela Crkva.

Za uklanjanje divljih deponija opredeljeno je 15 miliona dinara. Ugovori su potpisani sa devet lokalnih samouprava, dok je za izgradnju i rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini izdvojeno 132,5 miliona dinara za 11 lokalnih samouprava u Vojvodini.

“Konkurs koji se tiče uklanjanja divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta je od izuzetnog značaja. Po prvi put ova mera agrarne politike uvedena je u drugoj polovini 2016. godine po formiranju nove Pokrajinske vlade. Ono što je bitno napomenuti jeste da ćemo u narednom periodu naše aktivnosti fokusirati na mere ruralnog razvoja, jer ovim merama stimulišemo mlade da ostanu na selu, a istovremeno je važno ulagati u infrastrukturu kako bi mladi i žene ostali na selu”, izjavio je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

 

“Verujem da ćemo u ovoj godini imati značajan rast bruto proizvoda koji se ostvaruje u našoj Pokrajini i doprineti rastu bruto društvenog proizvoda u Republici Srbiji. Nastavićemo sa ovakvom politikom, a vas predstavnike lokalnih samouprava pozivam da budete spremni sa projektima, da učestvujete na konkursima Pokrajinske vlade i aplicirate kod Republičke vlade, jer ćete na taj način najbolje doprineti razvoju svojih sredina”, dodao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Jedan od najznačajnijih segmenata rada Pokrajinske vlade je podrška poljoprivrednoj proizvodnji, ističe Milićević i dodaje da je u cilju ravnomernog razvoja svih delova Vojvodine kroz Sekretarijat za poljoprivredu u ovogodišnjem budžetu obezbeđeno više od 8 milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.