13. Vojvođanska kosidba

VIDEO K9: U nedelju je u Bačkom Dobrom Polju održana 13. Vojvođanska kosidba, u organizaciji Udruženja Vojvođanska kosidba.

0
36

Bačko Dobro Polje i ove godine je ugostilo kosce na Vojvođanskoj kosidbi koju organizuje Udruženje Vojvođanska kosidba u nameri da održi i promoviše tradicionalne običaje, kao i da održi veze sa opštinom Kotor Varoš.

Kosidbu su podržali i opštine Vrbas i Kotor Varoš, Mesna zajednica Bačko Dobro Polje, Turistička organizacija Vrbas, Fond za izbegla raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Savez Srba iz regiona.

Smotra, defile i takmičenje 20 kosaca bili su glavni deo ove manifestacije, a kosili su juniori, žene, seniori, veterani, ekipe.

Nezaobilazni deo kosidbe bio je i ručak na otkosu koji su spremile žene iz Bačkog Dobrog Polja, ali i viteške igre, skok u dalj, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje štapa.

U kulturno-umetničkom programu, u duhu manifestacije, učestvovali su pevačka grupa Kulturnog centra Car Dušan Silni iz Feketića, guslari i pesnici.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Bačkog Dobrog Polja izvelo je malu pokaznu vežbu namenjenu najmlađima.

Pomenimo i da je titulu pobednika 13. Vojvođanske kosidbe odbranio Nedeljko Kerlec iz Rumenke, drugi je bio Zoran Rakita iz Futoga, a treći Mićo Mrđa iz Surduka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.