13. okupljanje Livljana i Grahovljana

VIDEO K9: Poslednji novembarski vikend u Bačkom Jarku bio je u znaku 13. po redu zavičajnog okupljanja Livljana i Grahovljana.

0
53

U Bačkom Jarku je poslednje novembarske subote održano 13. Zavičajno veče Livljana i Grahovljana.

Organizator okupljanja je Udruženje Livljana i Grahovljana koje je formirano pre 15 godina i broji oko 150 članova, poreklom iz Livanjsko-grahovskog polja.

Nakon uvodnog dela večeri u kojima su se prisutnima obratili brojni gosti Zavičajne večeri, usledio je etno deo, na kojem su nastupili KUD Branko Radičević iz Siriga, guslari, pevači i recitatori sa izvođenjem zavičaknih igara i pesama.

Bosansko Grahovo je danas opština u Federaciji BiH i život u njemu, uprkos tome što je obnovljen nakon rata, nije lak, rekao je načelnik te opštine Uroš Đuran.

Pokrajinski Fond za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu tradicionalno podržava aktivnosti zavičajnih udruženja u Vojvodini na očuvanju svojih običaja i kulture, što će nastaviti i ubuduće, naglasio je ovom prilikom novi direktor Fonda, Aleksandar Đedovac, a finansijsku podršku zavičajna udruženja imaju i od lokalne samouprave.

Zavičajno veče Livljana i Grahovljana nastavljeno je, uz zabavni deo programa, u dobroj atmosferi do kasno u noć, druženjem sa starim i novim prijateljima, što je i glavni cilj ovakvih okupljanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.