13 miliona dinara za žensko preduzetništvo

VIDEO K9: Ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu u Vojvodini svečano su danas uručeni korisnicama u zgradi Pokrajinske vlade.

0
7

Ugovori koje je pokrajina opredelila po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2021. godini, svečano su dodeljeni korisnicama u zgradi Banovine.

Pravo učešća na konkursu imala su privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji Vojvodine, evidentirani u Agenciji za privredne registre najkasnije do 30. decembra 2019. godine, odnosno koje imaju aktivan status kao mikro ili mala pravna lica.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića, statistički podaci pokazuju da još nije dostignuto 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava.

S obzirom daje, kako je rekao, republički prosek oko 30 odsto, a pokrajinski još manji, veoma je važna podrška preduzetnicama, a prilikom odabira kandidatkinja vodilo se računa i o tome koliko žena zapošljavaju.

Sekretarijat za privredu i turizam je na osnovu konkursa za žensko preduzetništvo plasirao ukupno 13,1 milion dinara po principu refundacije, od toga 10,7 miliona za kapitalne subvencije i 2,4 miliona dinara za tekuće subvencije, za ukupno 71 korisnika sredstava.

Sstrateški partner Sekretarijata u oblasti ženskog preduzetništva je Sektor preduzetništva PKS čiji je cilj rad na unapređenju i razvoju preduzetništva i to kroz dve organizacione jedinice, Stručnu službu za podršku Parlamentu preduzetnika i Kancelariju za preduzetništvo.

Na ovom skupu je najavljeno i potpisivanje sporazuma o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Privredne komore Srbije naredne sedmice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.