1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju UKCV

VIDEO K9: Milijardu i 300 miliona dinara opredelila je Pokrajina za rekonstrukciju četiri objekta Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, koji je danas obišao predsednik Pokrajinskea vlade Igor Mirović.

0
61

Zahvaljujući 80,1 milion dinara iz pokrajnskog budžeta, Univerzitetski klinički centar Vojvodine po prvi put od svog osnivanja dobio je mikrobiološku laboratoriju u Centru za laboratorijsku medicinu, koja zadovoljava sve zahteve i standarde dijagnostike tercijarne ustanove, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska Centra.

Time je, kako je rekao, znatno unapređen proces rada, s obzirom da su do sada sve urađene analize morale da se šalju u Institut za javno zdravlje Vojvodine. U Centru za radiologiju i Centru za laboratorijsku medicinu Pokrajinska vlada finansirala je i građevinske radove – obnovu fasade, zamenu stolarije, sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže. Sredstvima pokrajine je i u Centru za radiologiju adaptiran prostor i nabavljen novi aparat za magnetnu rezonancu sa pripadajućom opremom, a reč je o drugoj magnetnoj rezonanci koju je Pokrajinska vlada obezbedila za potrebe Kliničkog centra.

Magnetna rezonanca nabavljena je i u opštim bolnicama u Subotici i Zrenjaninu, kao i ona namenjena pedijatrijskim pacijentima u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, naglasio je predsednik Pokrajinske vlade. On je podsetio da već šest-sedam godina traju zajednički napori na modernizaciji Kliničkog centra Vojvodine, tokom kojih je do sada rekonstruisano 13 klinika, obnovljena oprema i poboljšani uslovi za rad zaposlenih, lečenje i boravak pacijenata.

Reč je, kako je naveo, o objektima koji su izgrađeni pre više od 110 godina i zaštićeni su kao spomenici kulture, a rekonstrukcijom će biti obezbeđeni neophodni i funkcionalni prostori za pacijente i medicinsko osoblje, povezanost hospitalnog i ambulantnog dela klinika i prilagođavanje objekata osobama sa invaliditetom  i posebnim potrebama.

Mirović je naveo i da su u sistemu javnog zdravstva Vojvodine svi aparati su u funkciji – magnetne rezonance, CT aparati, ultrazvučni aparati i rendgeni i dodao da su stvoreni uslovi da do kraja godine čekanje na snimanje bude skraćeno, sa sadašnja tri do četiri meseca, na šest do osam nedelja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.