13. Interkatedarski susreti agroekonomista Balkana u Novom Sadu

VIDEO K9: Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu danas us počeli 13. Interkatedarski susreti agroekonomista Balkana, ove godine sa temom "Perspektive agroekonomske profesije: upisni trendovi i nastavni planovi".

0
27

Domaćin Interkatedarskih susreta agroekonomista Balkana danas je, ponovo nakon sedam godina, Departman za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Na ovim skupovima se, već tradicionalno, okupljaju agroekonomisti odnosno šefovi i članovi Katedri iz institucija koje sve bave agroekonomijom.

Skupu prisustvuju šefovi i članovi svih Katedri koje se bave agroekonomijom na području Jugoistočne Evrope, a pre svega sa prostora država regiona i učesnice su svale godine Katedre iz Ljubljane, Maribora, Zagreba, Osijeka, Banja Luke, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Podgorice, Skoplja, Subotice, Zemuna i domaćina, Novog Sada.

Tema ovogodišnjeg skupa nosi naslov “Perspektive agroekonomske profesije: upisni trendovi i nastavni planovi, u okviru će biti reči o nastavnim planovima i programima agroekonomije, sa idejom da gostujuća Katedra iznese svoja iskustva sa ciljem da uporede dosadašnja iskustva i po mogućstvu da predlog smanjenja obima teorijskog izučavanja tokom školovanja u korist znatno većeg obima praktičnog rada.

Deo diskusije se odnosi i na druge aktuelne teme kao što su mogućnosti interkatedarske saradnje pogotovo na međunarodnim projektima, stanje i perspektive studija agroekonomije u regionu i EU.

Departman za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu ove godine je upisalo 100 studenata. Ovaj Departman, inače, obeležava više značajnih jubileja – 65 godina od osnivanja Katedre za ekonomiku poljoprivrede, 56 godinu od osnivanja Zavoda za ekonomiku poljoprivrede (danas Departmana), 45 godina od osnivanja Agroekonomskog smera i 50 godina od osnivanja časopisa Agroekonomika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.