13. godina od ubistva gardista – slučaj i dalje nerešen

Krajem prošle godine objavljeno je forenzičko veštačenje, još jedno u nizu, koje kaže da se gardisti na Topčideru 2004. nisu ubili, već da je kriv neko treći.

0
610

Ipak, slučaj ne dobija epilog. Porodice, advokati i aktivistkinje ”Žena u crnom” okupili su se ispred kasarne “Karaš” da bi obeležili još jednu godišnjicu od nerazjašnjene smrti vojnika.

Prošlo je 13 godina od smrti Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, a 13 godina traje i predistražni postupak koji se za porodicu, advokate i sve one koji učestvuju u ovom postupku odavno pretvorio u agoniju.

Porodični zastupnik Predrag Savić govorio je o podmetanju parafinskih rukavica i o tome kako su one najčešće sredstvo manipulacije.

“Tadašnji premijer Vučić je decidno rekao da je prekinut zavet ćutanja u vojsci da je progovorio jedan visoki oficir i da je tada saopšteno da te parafinske rukavice su podmetnute vojnicima. U vojnoj istrazi je bilo mnogo podmetanja tragova, mnogo zametanja tragova, niko nikada nije odgovarao”, kaže advokat Predrag Savić.

O temi je govorio i predsednik Aleksandar Vučić, koji je naveo da nije siguran da li je rekao da su rukavice podmetnute ili da su drugačije, ali da je rekao “ono do čega su službe došle”.

(IZVOR/ b92)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.