13. Bijenale akvarela u Zrenjaninu

VIDEO K9: U Zrenjaninu je otvoreno 13. bijenale akvarela. Ljubitelji ove tehnike mogu da do 14. novembra uživaju u izložbama koje su priređene na šest lokacija u tom gradu.

0
127

Bijenale akvarela u Zrenjaninu u organizaciji Savremene galerije Zrenjanin pokrenuto je sa osnovnom idejom stimulisanja umetnika za rad u tehnici akvarela u okviru savremenog likovnog stvaralaštva 1991. godine.

Organizovanje Bijenala akvarela bilo je logičan nastavak akvarelističkih susreta u Umetničkoj koloniji Ečka započetih osamdesetih godina prošlog veka.

Ove godine Bijenale akvarela se održava po 13. put i svake godine se koncepcija izložbe menja. Nešto više o tome rekla je Sunčica Lambić Fenjčev, viši kustos.

Selektor ovogodišnjeg 13. bijenala akvarela je Miroslav Karić, istoričar umetnosti, kustos iz Beograda. Na svojoj autorskoj izložbi pod nazivom „Skice za pokretne slike“ selektor predstavlјa radove sedamnaestoro umetnika.

I ove godine Savremena galerija Zrenjanin dodeljuje veliku nagradu bijenala koja je ove godine pripala umetnici Biljani Đurđević.

Realizaciju izložbe 13. bijenala akvarela omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.