13.000 potpisa “Za zeleno Novo naselje”

VIDEO K9: Predstavnici grupe građana „Za zeleno Novo naselje“ prisustvovali su današnjoj sednici komisije za predstavke i predloge i tom prilikom predali petaciju sa gotovo 13 hiljada potpisa sa zahtevima za izmenu urbanističkih planova za Novo naselje, Satelit i Detelinaru.

0
166

Grupa građana nasatavlja svoju borbu „Za zeleno Novo naselje“. Članove Komisije za poredstavke i predloge Skupštune Novog Sada sačekala je peticija sa 13 hiljada potpisa građana koji se protive urbanističkim odlukama koje je grad namenio za Novo naselje, Satelit i Detelinaru.

Nacrtom plana detaljne regulacije Novog naselja predviđena je izgradnja nekoliko garaža, čime bi se, kako su ranije za našu televiziju govorili stanovnici ovog dela grada, u velikoj meri bile oštećene zelene površine. Nacrt je bio na javnom uvidu, primedbi građana je bilo više od 400, svega nekoliko je usvojeno, nakon čega su se stanovnici Novog naselja, Satelita i Detelinare odlučili za peticiju.

Ovom peticijom, kako kaže Marija Prijić Sladić, iz Grupe građana “Za zeleno Novo naselje”, građani između ostalog traže da se ne grade naplative garaže u završenim urbanističkim celinama te da se ponude alternative kroz reviziju planova. Takođe smatraju da u procesu odlučivanja mora da bude konsultovano lokalno stanovništvo.

Od današnje sednice, kaže ona, ne očekuje ništa specijalno i došli su da još jednom kažu šta imaju o ovoj temi.

Dalji koraci grupe građana „Za zeleno Novo naselje“, kaže Prijić Sladić, zavisiće od odgovora Komisije.

Podsetimo, zbog Nacrta plana detaljne regulacije Novog naselja, koji se prvi put spominje još 2017. godine, i koji je do skoro bio na javnom uvidu, stanovnici ovog kraja grada u više navrata su protestovali zahtevajući izmene urbanističkih planova, pre svega po pitanju zelenih površina u ovom delu grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.