120 miliona dinara za sportske projekte

VIDEO K9: Za 38 projekata sportske infrastrukture pokrajina je ove godine putem javnih konkursa izdvojila 120 miliona dinara.

0
15

Predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u  Vojvodini danas su uručeni ugovori u zgradi Pokrajinske vlade.

Za ove projekte je izdvojeno ukupno 120 miliona dinara koji će biti uloženi u unapređenje školske sportske infrastruktura, javne sportske terene i centre dostupne svim građanima, kao i trenažne centre namenjene vrhunskim sportistima.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, je podsetio da je pre 6 godina pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, formiran i Sektor za upravljanje infrastrukturnim projektima, čija je nadležnost razvoj sportske infrastrukture.

Putem ovog konkursa, sredstva su danas dodeljena, između ostalog, za opremanje rukometnog terena u Srednjoj stručnoj školi u Crvenki, adaptaciju postojeće atletske staze u Adi, održavanje košarkaških terena u Sportskom centru „Tikvara“ u Bačkoj Palanci, sanaciju parketa u fiskulturnoj sali u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, zamenu sportskog parketa u velikoj sali hale „Mostonga“ u Sportskom centru „Soko“ u Somboru, zamenu sportskog parketa u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu.

Sredstva su odobrena i za projekat održavanja poda u sali OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, održavanja košarkaškog i rukometnog terena u Rumi, zamenu stolarije u sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Deronjama, investiciono održavanje svlačionica u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, investiciono održavanje košarkaškog terena u Senti i za druge projekte.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.