12. Oberačka u Aradcu

VIDEO K9: U Aradcu su u subotu Slovaci tradicionalno proslavili berbu grožđa, poznatu kao Oberačka, a u sklopu manifestcije održan je i Festival narodnih običaja, u okviru kog je organizovana i izložba fotografija

0
191

Po 12. put, u organizaciji Mesnog odbora Matice slovačke u Aradcu, u ovom mestu održana je tradicionalna berba grožđa poznatija kao Oberačka i Festival narodnih običaja.

U okviru festivala u mesnoj zajednici Aradac postavljena je izložba fotografija, koju je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, koji je rekao da Zrenjanin brine o svim nacionalnim manjinama na svojoj teritoriji i da poštuje njihovu tradiciju, kulturu i običaje.

Na izložbi otvorenoj u mesnoj zajednici predstavljene su fotografije Ivana Pančića, nastale na turniru u malom fudbalu Matice Slovačke, igranom upravo u Aradcu.

Oberačka i Festival narodnih običaja organizovani su u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Kancelarijom za Slovake iz dijaspore, Nacionalnim savetom slovačke nacionalne manjine i Sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u Vojvodini. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.