12 miliona za 12 zajedničkih projekata

VIDEO K9: Sa ukupno 12 miliona dinara, Pokrajinska vlada finansiraće 12 naučnoistraživačkih projekata nastalih saradnjom organizacija iz Vojvodine i Republike Srpske.

0
40

Ukupno 12 zajedničkih projekata naučnoistraživačkih organizacija iz Vojvodine i Republike Srpske finansiraće Pokrajinska vlada sa 12 miliona dinara, saopšteno je juče u Banjaluci na promociji javnog konkursa za finansiranje ovih projekata.

Reč je o projektima medicinskih, tehničkih i društveno – humanističkih nauka koji su nastali u trogodišnjoj saradnji naučnoistraživačkih institucija iz pokrajine i Republike Srpske.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, naveo je da se zajednički projekti, između ostalog, odnose na prevenciju kardiovaskularnih bolesti, lečenje maligniteta kod žena, obnovljive izvore energije, informaciono-komunikacione tehnologije, robotiku, srpski jezik i istoriju.

Namera je, kako je rekao, usaglašavanje kvaliteta obrazovanja Novog Sada, Istočnog Sarajeva i Banjaluke, kao i postizanje obostrane mobilnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.