12. mala Škola ribolova za pionire u Sremskim Karlovcima

VIDEO K9: Dok su učenici osmih razreda osnovnih škola ovih dana bili okupirani malom maturom, njihovi mlađi drugari iz Sremskih Karlovaca i okoline završili su proteklog vikenda Školu ribolova za pionire, koju je po 12. put organizovalo Udruženje sportskih ribolovaca Dunav iz ove opštine.

0
76

Udruženje sportskih ribolovaca “Dunav” Sremski Karlovci uspešno je organizovalo svoju centralnu godišnju manifestaciju, 12. po redu, Školu ribolova za pionire, decu koja su želela da se oprobaju u ovoj sportsko-rekreativnoj veštini.

Ove godine je znanja od iskusnih članova ovog udruženja učilo oko pedesetak polaznika.

Udruženje je za ovu priliku, kao i ranije, obezbedilo sve potrepštine neophodne malim ribolovcima, pribor za pecanje, mamce, kape, majice, okrepljenje. Pored same škole i nadmetanja, organizovali su i dodatne sadržaje. Sve to na ovo druženje na Dunavu, iz godine u godinu, okuplja sve veći broj dece, ne samo iz Sremskih Karlovaca i okoline.

Vožnja katamaranom i ove godine oduševila je male ribolovce od kojih su neki po prvi put uživali u plovidbi Dunavom, a imali su priliku i da nauče sve o ovoj reci zahvaljujući edukatorima lokalnog Ekološkog pokreta. Posle toga je usledila mala škola pecanja i takmičenje u ribolovu tokom kojeg, prema rečima organizatora, ove godine ni jedna udica nije ostala bez ulova.

Nakon vožnje i takmičenja, svi učesnici su tokom druženja uz ručak dobili diplome o položenoj Školi ribolova za pionire 2023. u Sremskim Karlovcima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.