12 javnih poziva NSZ u 2022.

VIDEO K9: Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 12 javnih poziva, odnosno konkursa za direktnu podršku poslodavcima i nezaposlenima, za koje je opredeljeno 6 milijardi i 550 miliona dinara.

0
13

Za 12 javnih poziva ili konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno 20.165 nezaposlenih lica, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom, opredeljeno je 6.550.000.000,00 dinara.

Iz Nacionalne služne je saošteno da će, kao i prethodnih godina, težište biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju mladi do 30 godina starosti bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih.

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar ove godine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 31. marta, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 15. marta 2022.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem, a sve ostale informacije dostupne su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, www. nsz.gov.rs, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.