12 godina od tragedije u “Kontrastu”

VIDEO K9: Prvi april je datum na koji Novosađani obeleževaju dva tragična događaja. Jedan od njih je i godišnjica od požara u nekadašnjoj diskoteci "Kontrast", u kojem je nastradalo šestoro mladih.

0
18

Polaganjem cveća i paljenjem sveća kraj spomen-obeležje žrtvama obeležena je dvanaesta godišnjica od tragičnog požara u nekadašnjoj diskoteci „Kontrast” u Novom Sadu, u kojem je nastradalo šestoro mladih, Marina Aničić, Tamara Miladinović, Milena Dalmacija, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović i Renato Vuković.

Požarne stepenice koje nikuda ne vode su simbolično spomen obeležje postavljeno 2016. u znak sećanja na ovu tragediju. Predstavnici grada su prošle godine na ovom mestu najavili da će na lokaciji nekadašnje diskoteke biti napravljen memorijalni park – Pametni eko park mladosti.

Uz sistemsku borbu za rešavanje problema bezbednosti u ugostiteljskim objektima i protivpožarne zaštite, čitava zajednica mora da se ponaša odgovorno radi prevencije ovakvih tragedija, rekao je Đurić koji je istakao dobru saradnju sa Udruženjem “Istina-Tamarini zakoni”, čiji je osnivač Miladinović, s kojim su učestvovali u naporima za donošenje izmena Zakona o zaštiti od požara, takozvanog Tamarinog zakona.

Požar u “Kontrastu” izbio je zbog neispravnih električnih instalacija, a u junu 2014. godine na zatvorske kazne od pet do devet godina su osuđeni su vlasnik diskoteke, zakupci lokala i električar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.