119 godina Saveza samostalnih sindikata Srbije

Dvadeset sedmi april, Dan Saveza samostalnih sindikata Srbije, svečano je obeležen danas u Radničkom domu "Svetozar Marković" u Novom Sadu. Tom prilikom dodeljena su i najveća sindikalna priznanja, Prvomajska i nagrada "27. april".

0
95

Povodom Dana Saveza samostalnih sindikata Srbije, u Novom Sadu je održana svečana sednica Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije, na kojoj je obeleženo 119 godina postojanja i rada ove najveće sindikalne centrale u našoj zemlji.

Na svečanosti u Radničkom domu “Svetozar Marković” dodeljena su i najviša priznanja Saveza samostalnih sindikata Srbije i Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, „27. april“ i „Prvomajska nagrada“.

Situacija u kojoj radnici u Srbiji dočekuju Prvi maj i ove godine je teška, a dodatno je opterećena i dešavanjima u svetu, izjavio je tom prilikom predsednik SSSS, Ljubisav Orbović.

Rast cena i nestašica energenata dovodi do inflacije na koju smo zaboravili tokom prethodnih decenija, što stvara dodatnu zebnju i nesigurnost među radnicima i građanima uopšte, kazao je Orbović.

Kada je reč o socijalnom dijalogu, prema njegovim rečima, može se oceniti kao dobar, s obzirom da je u prethodnom periodu održan veliki broj zajedničkih sednica na kojima su se čuli brojni predlozi. Rezultatima socijalnog dijaloga, međutim, sindikati nisu zadovoljni.

Osnovna prvomajska poruka SSSS ove godine je “Poštujte Ustav”, što se naročito odnosi na strane investitore koji posluju u našoj zemlji.

Centralno obeležavanje 1. maja SSSS organizovaće u Leskovcu okupljanjem ispred fabrike Jura koja je, prema rečima Orbovića, simbol nepoštovanja naših zakona i Ustava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.