101 godina NSZ

VIDEO K9: Nacionalna službe za zapošljavanje danas je obeležila 101. godišnjicu postojanja i razvoja. Na svečanosti održanoj u Novom Sadu dodeljene su zahvalnice i priznanja zaslužnim partnerima koji su dali najveći doprinos u oblasti politike zapošljavanja u 2022. godini.

0
72

Svečanost povodom 101. godišnjice Nacionalne služba za zapošljavanje, tokom koje su dodeljene zahvalnice i priznanja zaslužnim partnerima Službe održana je danas u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Nacionalna služba za zapošljavanje danas je moderan javni servis koji pruža usluge nezaposlenim licima i poslodavcima u Srbiji, a čine ga Direkcija, dve pokrajinske službe, 34 filijale, 21 služba i više od 120 ispostava u svim okruzima u Srbiji.

Sedište Nacionalne službe za zapošljavanje, kao pravnog lica sa statusom organizacije za obavezno socijalno osiguranje, jeste u Kragujevcu. U njenoj nadležnosti su poslovi zapošljavanja, osiguranja za slučaj nezaposlenosti, evidencije u oblasti zapošljavanja i zapošljavanje u inostranstvu, a pored toga obavlja i stručno-organizacione, upravne, ekonomsko-finansijske i druge opšte poslove u oblasti zapošljavanja i osiguranja za slučaj nezaposlenosti.

Početkom delovanja javne službe zapošljavanja u Srbiji smatra se 14. decembar 1921. godine, kada je objavljen jedan od prvih propisa kojima je regulisana oblast zapošljavanja – Zakon o zaštiti radenika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.