100,4 miliona dinara za Dom za odrasle

VIDEO K9: Za izgradnju objekta za dnevni boravak u Domu za odrasle i starije Novi Bečej dobiće 100,4 miliona dinara, odlučeno je danas na sednici Pokrajinske vlade.

0
21

Iz pokrajinskog budžeta biće izdvojeno 100,4 miliona dinara za izgradnju objekta za dnevni boravak u okviru Doma za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” u Novom Bečeju, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Nov objekat, površine 600 kvadratnih metara i jednim spratom, biće izgrađen uz zgradu postojećeg Doma, zbog povećanog broja zahteva korisnika koji prevazilazi postojeće kapacitete.

U saopštenju se dodaje da će otvaranjem dnevnog boravka biti omogućeno vođenje brige o odraslim i starim licima koja ne mogu sama da ostaju kod kuće u toku dana i adekvatno brinu o sebi.

Osim direktne pomoći odraslima i starima, bio bi produžen i njihov ostanak u porodičnom okruženju, a osigurala bi se pomoć i porodicama.

Korisnici će, kako je navedeno, imati na raspolaganju i zdravstvene usluge, organizovane radno-rekreacione terapije različitog sadržaja, kao i prostor za održavanje socijalnih kontakata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.