100 Novosađana pokreće biznis

VIDEO K9: Stotinu novosadskih advokata, stomatologa, prosvetnih radnika i zanatlija, pokrenuće sopstveni biznis zahvaljujući finansijskoj podršci grada u iznosu od 300.000 dinara. Dobitnicima subvencija po javnom konkursu sa samozapošljavanje danas su uručeni ugovori u Gradskoj kući.

0
80

Preko konkursa koji je raspisao Grad Novi Sad, 100 Novosađana dobilo je po 300.000 dinara kao podsticajnu meru za samozapošljavanje.

Dobitnici subvencija su bili nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje koji, sa ovim finansijskim podsticajem, otpočinjanju pokretanje sopstvenog biznisa.  

Na ovaj konkurs su aplicirali advokati, zanatlije, stomatolozi, nastavnici stranih jezika i brojni nezaposleni brojnih drugih profila.

Subvenciju od 300.000 dinara za pokretanje biznisa iz oblasti umetničkog stvaralaštva dobila je i Nataša Miodragović, koja ističe da je veliki podsticaj kada se poverenje pokloni malim preduzetnicima koju mogu da donesu benefit u razvoju grada.

Ranko Drljača iz Futoga dobio je subvenciju za otvaranje keramičarske radnje. Kaže da je konkurs Gradske uprave video na internetu i odlučio, nakon više od 15 godina rada u jednoj državnoj firmi, da pokrene sopstveni biznis.

Gradonačelnik, Miloš Vučević, podsetio je da je Novi Sad pre 8 godina mogao da izdvoji novac za subvencionisanje samo 14 lica po ovom konkursu. Ove godine je, kako je istakao, u tu svrhu izdvojeno 30 miliona dinara, a u narednim godinama će, prema njegovim rečima, Grad raditi na tome da obezbedi i dodatna sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.