100 miliona dinara za šumske puteve u Vojvodini

VIDEO K9: Ugovori za izgradnju šumskih puteva, vredni skoro 100 miliona dinara, potpisani su sa tri koririsnika koji su ova bespovratna sredstva dobili na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za šumarstvo. Novac je obezbeđen iz Budžetskog fonda za šume Autonomne pokrajine Vojvodine u 2018.godini.

0
349

Ukupna vrednost investicije za izgradnju 25 kilometara šumskih puteva u Vojvodini je 140 miliona dinara, od čega je 100 miliona obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a 40 miliona korisnici iz sopstvenih sredstava.

“Ugovore su danas potpisali Vojvodina šume, Nacionalni park Fruška gora i Eparhija sremska SPC kao veliki korisnici šumskih površina u Vojvodini. Ovo su značajna ulaganja u iznosu od 100 miliona dinara. Biće izgrađeno 25 kilometara novih šumskih puteva”, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Izgradnjom novih puteva, kako je rekao, biće omogućena efikasnija zaštita i upravljanje šumama, jednostavniji ulazak mehanizacije, jeftinija i jednostavnija eksploatacija i zaštita od požara.

“Pored izgradnje šumskih puteva ono što čemo u narednom periodu uraditi jeste rekonstrukcija postojećih šumskih puteva, a ukoliko bude postojala potreba izdvojićemo i finansijska sredstva za izgradnju mostova na šumskim putevima. Dakle, to je koncept i pristup Pokrajinske vlade da u dogovoru sa korisnicima dođemo do izdefinisanih prioriteta i da za to izdvojimo finansijska sredstva”, naveo je dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za šumarstvo.

Kada se govori o Nacionalnom parku Fruška gora, tri projekta su finansirana ovim ugovorom, kaže Radojević, a u pitanju su šumski putevi koji su u stvari prilazi Grebenskom putu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.